Ibland undrar man ju..

Blir så sjukt less på alla dessa människor som skaffar sej hundar bara för att och sen inte kan ge hundarna va dom behöver för att må bra. 
De absolut värsta är när folk köper sej en hund för att dom tror att dom är så satans häftiga och sen har hunden som nån jävla penis förlängning och status symbol. Fattar inte hur vissa människor ens kan tänka tanken att skaffa sej en hund när dom fan inte ens kan ta hand om sej själva. Många förstår nog inte hur mycke tid och arbete en hund faktiskt kräver.

En hund kan inte säga åt dej om den mår dåligt eller säga att den vill gå ut å att den behöver få bli av me energi men om du köpt en hund så har du även tagit ett ansvar för en annan varelse me känslor och de är du som har ansvar för att den ska få ett trivsamt å bra liv.
Kan inte förstå hur människor kan tycka att dom ger hundarna ett bra liv när dom inte ens orkar ta sina feta rövar ut me hundarna på promenad utan sitter hellre i soffan och gnäller om hur jobbigt de är att va ute och gå.
De finns tusen anledningar till varför en hund ska ha en långpromenad om dagen! En hund behöver motion för att den ska må bra, för att den ska få en stabil kroppshållning och sen finns de ju som sagt tusen andra anledningar till varför en hund behöver motion.
En hund me för mycke energi mår inte bra och de är då den kan hitta på både de ena och de andra djävulskapet bara för att få utlopp för sin energi och om de vill sej riktigt illa så kan den bli aggressiv mot både människor och andra djur. En understimulerad hund går heller inte att lära saker eftersom den samlat på sej en massa jävla energi så när den väl får komma utanför dörren har den så mycke spring i benen att den inte går att få kontakt me. En hund som är understimulerad vill inte lyssna på va husse lr matte säger vare sej inne lr ute och blir där med en riktig plåga.
Men sen ska man ju även tänka sej för va man tränar hunden till för de är ju faktiskt så att alla träningsmetoder inte passar alla hundar tex om man har en hund som drar mycke kanske inte drag är de bästa man kan göra och har man en hund som har lätt för att bli exalterad å nafsar så ska man undvika bit och kamplekar. Finns alltid en träningsmetod som passar just din hund och gör att din hund blir en lyckligare hund de gäller bara att hitta just den metoden.
Sist men inte minst en hund behöver tydliga gränser och regler för att den ska va i balans och kan man inte sätta gränser och ha regler för sin hund så ska man fundera om man verkligen sätter hundens bästa främst.

En lydig hund är en lycklig hund!






Agria om aktivering

Vad är aktivering?
Med aktivering menas så mycket. En promenad är aktivitet, likaså att få mat. Hundar som får för litet stimulans för hjärnan hittar gärna på egna aktiviteter som oftast inte är så upp-skattade av matte och husse. Exempel kan vara sönder-tuggade möbler, skor och annat som hunden kan komma över. Andra exempel är att hundar som inte får sin ”hjärngymnastik” lätt blir översexuella och eller skälliga. Därför är det bättre och framför allt roligare att du och din hund gör något tillsammans. Samarbete är modellen!

Källa: Agria.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0